Безкоштовна доставка від 2000 грн!
Авторизація та реєстрація
Вибране
Вибрані товари
Кошик

Відповіді на головні запитання про колаген

 

За результатами вивчення колагену майже всі фахівці, які брали участь у цьому, погодилися з твердженням, що зменшення з віком гнучкості суглобів і, як наслідок, їхньої рухливості безпосередньо пов'язане саме зі «старінням» колагену, який міститься в сполучних тканинах. 

Колаген та його значення

Колаген є найпоширенішим білком, що міститься в людському організмі, - його в ньому близько 30-35 відсотків від загального обсягу. З нього головним чином складаються м'язи, сухожилля, шкіра та кістки. Цей білок відповідальний за стан шкіри та її еластичність, а також гнучкість суглобів. Після досягнення віку 30-35 років колаген починає досить помітно втрачатися з організму, неважливо, чоловічого чи жіночого. Прискорювачами цього процесу виступають інтенсивні фізичні навантаження, тривале перебування під сонячними променями та антиоксидантний стрес. Крім того, прискоренню руйнування колагену сприяють і шкідливі звички, особливо куріння. З цієї причини курці нерідко зовні виглядають за паспортний вік. 

Як проявляється дефіцит в організмі колагену

Ознаки дефіциту колагену такі:

  • у суглобах з'являється дискомфорт, а потім і біль;
  • у ногах починає відчуватися важкість, створюється враження, що від ваги тіла суглоб може зруйнуватися;
  • якщо стрибнути або зробити різкий рух, суглоб може травмуватися і зайняти неправильне положення;
  • починають викликати труднощі обертальні рухи. Під час фізичного навантаження, зокрема ходьби, виникає відчуття, що суглоб не дає змоги повністю виконувати рухи;
  • шкіра стає сухішою та тьмянішою.

Як поповнити запаси колагену в організмі

Колаген є в багатьох продуктах харчування, як рослинних, так і тваринних. Однак, найбільше цього білка міститься в індичці, яловичині, кістковому бульйоні та морепродуктах. Крім того, продукти з високим вмістом вітамінів C і A сприяють оптимізації вироблення колагену самим організмом. Приклади таких продуктів - полуниця, малина і лохина, апельсини, болгарський перець, цибуля і часник, а також листові овочі. 

На перший погляд, за умови вживання в достатніх кількостях перерахованих продуктів можна без зусиль заповнити втрати колагену. Але все не настільки просто, на жаль. Перш за все, колаген, що міститься в продуктах, частково руйнується в процесі термообробки. А крім цього, він засвоюється організмом далеко не повністю. 

Колаген слід приймати і додатково

Достатня кількість колагену організм може отримати зі спеціальних добавок. Їхня перевага в тому, що вон містять гідролізований колаген, який вирізняється більшою біологічною доступністю. Річ у тім, що в процесі ферментативного гідролізу молекула колагену розщеплюється на фракції, а це робить його засвоєння через шлунково-кишковий тракт легшим і прискорює надходження в кров. 

Якщо вживати гідролізований колаген регулярно, видимі результати з'являються досить швидко. Зокрема, буде попереджено такі серйозні проблеми, як захворювання суглобів, остеопороз, артрити, артрози. Крім цього, покращиться і загальний стан шкіри, нігтів і волосся. 

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар